Retkeilykohteita

Luontoon.fi-sivusto on oiva apuväline retkikohdetta suunniteltaessa. Sieltä löydät tietoa niin varusteista, retkeilykohteista, jokamiehenoikeuksista, kansallispuistoista jne. Kannattaa siis käydä tutustumassa sivuihin.

Olemme koonneet tänne muutamia Savonlinnan seudun retkeilykohteita, joita varmasti kannattaisi käydä katsomassa.


Kansallispuistot

Enonkosken, Savonlinnan ja Heinävelden alueeseen rajoittuu Koloveden kansallispuisto, joka tarjoaa jylhät rantakalliot sekä muinaiset kalliomaalaukset. Saatatpa jopa nähdä saimaan norpankin tervehtimässä sinua. Alue sopii vain kesäretkeilyyn.

Rantasalmen, Savonlinnan sekä Varkauden alueeseen rajoittuu Linnansaaren kansallispuisto, joka on saimaan norppien kotivettä. Alue sopii sekä kesä-, että talviretkeilyyn. 

Suomen tunnetuin kansallismaisema löytyy Pohjois-Karjalasta, Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden alueelta. Koli tarjoaa jokaiselle jotakin. Alueelta löytyy mm. patikointireittejä, hiihtolatuja, laskettelurinne ja Pielisen komeat vesistömaisemat.


Retkikohteet

Savonlinnasta, Punkaharjulta löytyy kansainvälisesti kuuluisa harjualue ja luonnonsuojelualue, joka edustaa harjuluontoa kauneimillaan. Alueelta löytyy monipuolista matkailu- ja aktiviteettitarjontaa.

Savonlinnan ja Sulkavan alueelta löytyy yksi Suomen suurimmista siirtolohkareista, Julunkivi. Siirtolohkare on 12,5 m korkea ja ympärysmitaltaan lähes 60 m. Varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, jossa voi keitellä kahvit lohkareen alla. 

Savonlinnassa, Kerimäelle sijaitseva Hytermä tarjoaa oivan päiväretkikohteen koko perheelle. Hytermän erikoisin nähtävyys on vuonna 1937 valmistunut yli seitsenmetrinen, kivistä ja myllynkivistä muurattu "Työnmuisto" – menneiden ja tulevien sukupolvien työlle omistettu muistomerkki.

Sulkavalta löytyy Pisamalahden linnavuori, jossa on jyrkät rannat sekä mahtavat maisemat Saimaalle.