Pihlajaniemen ulkoilureitit

Yksi Olavin Retkeilijöiden näkyvimmistä toimintamuodoista on latu- ja reittiverkoston ylläpito. Tervastupa on luonteva käännekohta, onhan tupa toiminut vuosikausia Olavin Retkeilijöiden tukikohtana ja niinpä niin ladut, kuin retkeilyreitistötkin löytävät tiensä tavalla taikka toisella Tervastuvalle.

Syksyllä 2020 Pihlajaniemen ulkoilualue sai uudet päivitetyt reittimerkinnät. Reiteillä voi kulkea jalan, maastopyörällä sekä  hiihtäen. Reittien varrelta löytyy laavuja, joilla ulkoilijat voivat hengähtää ja nauttia luonnosta. 

Sivun vasemmassa laidassa on QR-koodeja Pihlajaniemen ulkoilureiteille.

Talvisin hiihto on hyvin suosittu liikuntamuoto Pihlajaniemen ja Aholahden laduilla.

Aholahden hiihtokeskuksen ja Tervastuvan välinen hiihtolatu on pääosilta Savonlinnan kaupungin ylläpitämää latuverkostoa, kunnes Koivukannantien läheisyydestä latu muuttuu Olavin Retkeilijöiden ylläpitämäksi. Aholahden hiihtokeskukselta Tervastuvalle lähtevä latu erkanee lammenkierrokselta ja matkan varrelta löytyy opasteet Tervastuvalle.

Tervastuvalle pääsee mukavasti myös Pihlajaniemeltä ja Pullinlahdelta. Pullinlahdelta perinteisen latu erkanee Telluntuvan nurkilta kohti Tervastupaa. Latu kulkee metsän keskellä ja on profiililtaan helposti hiihdettävää. Reitin varrelta pääsee poikkeamaan Kuikankolon laavulle.Tervastuvan huoltorakennuksen ja itse Tervastuvan välistä lähtee perinteisen latu, jota pitkin pääsee Pihlajaniemelle ja Pullinlahdelle Vuohimäen leirintäalueen rannasta. Latu kulkee metsän keskellä ja on profiililtaan helposti hiihdettävää. Reitiltä erkanee latu Kuikankolon laavulle ja takaisin Tervastuvalle sekä Aholahden hiihtokeskuselle. Ladun varrelta löytyy Mustalammen laavu.

Muita seutukuntamme latutietoja löytyy Infoa Retkeilijöille osion liikuntapaikkatiedoista.

Alla olevasta listasta voit ladata Savonlinnan kaupungin latukartan, jossa näkyy myös Tervastuvan ladut ja retkeilyreitit, joita Olavin Retkeilijät pitävät yllä.

Aholahden hiihtokeskuksen ladut ovat loistavassa kunnossa.
Tervastuvalta lähtevä perinteisen latu vie Pihlajaniemelle ja Pullinlahden kautta Kirkkoniemeen, Poukkusalmeen.

Pihlajaniemen ulkoilureitit

Ladattavia tiedostoja