Ladut, reitit ja laavut

Latu- ja reittitoimikunnan infotaulu

Sinustako latujen kunnostaja?

5.11.2018
Olavin Retkeilijät kaipaa joukkoihinsa innokasta latujen kunnostajaa. Olisiko kenties sinulla mielenkiintoa moottorikelkalla ajoon?

Ladut valmistuvat vauhdilla

19.1.2018
Pakkasjakson lisäksi viime päivien lumisateet ovat helpottaneet latumiesten työtä. Työtä on tehty ahkerasti ja nyt Tervastuvan ympäristössä on 3,5 km valmista latua.

Aholahti-Tervastupa hiihtokunnossa

12.1.2018
Latu- ja retkitoimikunnan latutalkoot tuottivat toivottua tulosta ja nyt hiihtäjillä on mahdollisuus käydä hiihtäen Tervastuvalla Aholahdesta käsin.

Latutalkoot

8.1.2018
Olavin Retkeilijöiden ylläpitämien latujen lumetustalkoot pidetään keskiviikkona 10. tammikuuta.

Ladut vielä työn alla

7.1.2018
Olavin Retkeilijöiden ylläpitämät ladut odottelevat vielä pakkasia.

Aholahden hiihtokeskuksen ladut ovat loistavassa kunnossa.
Tervastuvalta lähtevä perinteisen latu vie Pihlajaniemelle ja Pullinlahden kautta Kirkkoniemeen, Poukkusalmeen.

Yksi Olavin Retkeilijöiden näkyvimmistä toimintamuodoista on latu- ja reittiverkoston ylläpito. Tervastupa on luonteva käännekohta, onhan tupa toiminut vuosikausia Olavin Retkeilijöiden tukikohtana ja niinpä niin ladut, kuin retkeilyreitistötkin löytävät tiensä tavalla taikka toisella Tervastuvalle.

Aholahden hiihtokeskuksen ja Tervastuvan välinen hiihtolatu on pääosilta Savonlinnan kaupungin ylläpitämää latuverkostoa, kunnes Koivukannantien läheisyydestä latu muuttuu Olavin Retkeilijöiden ylläpitämäksi. Aholahden hiihtokeskukselta Tervastuvalle lähtevä latu erkanee lammenkierrokselta ja matkan varrelta löytyy opasteet Tervastuvalle.

Tervastuvalle pääsee mukavasti myös Pihlajaniemeltä ja Pullinlahdelta. Pullinlahdelta perinteisen latu erkanee Telluntuvan nurkilta kohti Tervastupaa. Latu kulkee metsän keskellä ja on profiililtaan helposti hiihdettävää. Reitin varrelta pääsee poikkeamaan Kuikankolon laavulle.Tervastuvan huoltorakennuksen ja itse Tervastuvan välistä lähtee perinteisen latu, jota pitkin pääsee Pihlajaniemelle ja Pullinlahdelle Vuohimäen leirintäalueen rannasta. Latu kulkee metsän keskellä ja on profiililtaan helposti hiihdettävää. Reitiltä erkanee latu Kuikankolon laavulle ja takaisin Tervastuvalle sekä Aholahden hiihtokeskuselle. Ladun varrelta löytyy Mustalammen laavu.

Muita seutukuntamme latutietoja löytyy Infoa Retkeilijöille osion liikuntapaikkatiedoista.

Alla olevasta listasta voit ladata Savonlinnan kaupungin latukartan, jossa näkyy myös Tervastuvan ladut ja retkeilyreitit, joita Olavin Retkeilijät pitävät yllä.

Tervastuvan alueen latukartta

Ladattavia tiedostoja

PDF-tiedostoKaupungin latukartta.pdf (1.1 MB)
Savonlinnan kaupungin latukartta.

Latukahvila Tervastupa palvelee hiihtokaudella ulkoilijoita lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9 - 15.

Tervetuloa!