Tervastupa

Pihlajaniementie 705
57600 Savonlinna

Googlemaps: (kopio linkki ja liitä selaimen osoiteriville tai kopio ja voit lähettää  sen vaikka tekstiviestinä)

Kartta myös sivun alareunassa.

Tervastuvan infotaulu

Jäsensauna

23.5.2018
Olavin Retkeilijöiden jäsensaunavuorot käynnistyvät kesäkuun 6. päivä ja jatkuvat aina keskiviikkoisin syyskuun loppuun saakka. Kesän viimeiset yhteiset löylyt heitetään kiukaalle syyskuun 26. päivä.

Tupa avoinna hiihtolomaviikoilla 8 ja 9 ma-su klo 9-15.

Tervastuvan sähköpostiosoite

olavinretkeilijat.tervastupa@gmail.com

Tervastuvan yhteydenottolomake

Tervastupa toimii Olavin Retkeilijöiden tukikohtana ja talvella hiihtokahvilana.

Olavin Retkeilijöiden tukikohta on Pihlajaveden Naistenlahden rannalla oleva Savonlinna - Säämingin seurakunnalta vuokrattu tontti, jolla sijaitsee hirsinen tupa eli Tervastupa, sauna, Tervaskota ja kaksi liiterirakennusta. Vuonna 2015 Tervastuvalla on mm. laajennettu pysäköintialueita tuvan läheisyydessä niin, että pysäköintitilaa on nyt kymmenille autoille.

Hiihtokaudella Tervastupa palvelee ulkoilijoita latukahvilana ja kävijöitä kauden aikana on keleistä riippuen 2000-5000.

Matkaan voi lähteä talvella Laitaatsillan Kirkkoniemestä tai Aholahden hiihtokeskuksesta, kesällä Vuohimäen leirintäalueen portin läheltä.

Tervaskota on ulkoilijoiden levähdyspaikka.

Tervaskota, joka sijaitsee Tervastuvan pihapiirissä saunan tuntumassa rannalla, on Pihlajaniemen ulkoilureitin käännepiste ja kaikkien (lihasvoimalla liikkuvien) retkeilijöiden käytettävissä. Sinne voi tulla myös polkupyörällä, veneellä tai esim. kanootilla.

Tervastupaa ja saunaa vuokrataan esimerkiksi perhejuhlien, kokousten tai muiden lyhytaikaisten tapahtumien järjestämiseen.

Käytettävissä on 2 majoitusaittaa, joissa voi majoittua 4-6 henkeä.

Monipuolista tyky- ja tyhyohjelmaa Tervastuvan maastossa ja lähivesillä pienille ja suurille ryhmille. Kysy tarjousta.

Tervastuvan uusi sauna valmistui vuonna 2017

Tervastuvan uusi sauna oli talkootyön taidonnäyte. Sauna on rakennettu lähes kokonaan yhdistyksen omien jäsenten voimin, ainoastaan muutamissa vaativissa työvaiheissa on käytetty ulkopuolista työ- ja konevoimaa. Vanha sauna sai poistua uuden alta vuonna 2017 ja palvelee kylpijöitä entisen saunan tavoin.

Tervastuvan sijainti

Tervastupa sijaitsee n. 13 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta Koivukannan lossille johtavan Pihlajaniementien varressa, Pihlajaniementie 705.

Ajo-ohje:

Aja keskustasta Mikkelin suuntaan ja käänny ABC:n kulmalta Pihlajaniemelle. Saavuttuasi Pihlajaniemen liikekeskuksen kulmille (K-Market, päiväkoti seurakuntatalo), käänny Pihlajaniementielle ja aja tietä n. 7 km. Oikealla on viitta Tervastupa sekä numerokyltti 705. Aja tätä tietä tien päähän.

Tervastuvan paikannustiedot

Kaupunki/kunta: Savonlinna
Kunnanosa/kylä/paikannimi/saari: Pihlajaniemi, Tervastupa
Kiinteistön omistaja: Olavin Retkeilijät ry
Osoite: Pihlajaniementie 705

Koordinaatit:
Pohjoinen leveys 61 astetta 49.778 minuuttia
Itäinen pituus 028 astetta 43.174 minuuttia

Majapäivystäjäksi latukahvilaan?

Hiihtokaudella tarvitaan Tervastuvalle majapäivystäjiä lämmittämään Tervastupaa ja pitämään avoinna hiihtokahvilaa Tervastuvan aukioloajoiksi.

Mikäli sinua kiinnostaa mukavahenkinen talkootyö, ota rohkeasti yhteyttä majatoimikuntaan!

Ladattavia tiedostoja Tervastupaan liittyen

PDF-tiedostoNEUVOJA TERVASTUVAN KÄYTTÄJÄLLE.pdf (288 kB)