Lyhyt pyhiinvaellus

12.5.2022

Lyhyt pyhiinvaellus kävellen tai kirkkoveneellä Riihisaaresta Kirkkoniemeen 26.5.

Kirkon järjestämä viestipyhiinvaellus alkaa Riihisaaresta 26.5. Pyhän Olavin mannerreitille Turkuun. Savonlinnan seudun tavoitteena on saada alue osaksi Euroopan neuvoston Pyhän Olavin kulttuurireitistöä.

Viestipyhiinvaelluksen aikataulun ja ilmoittautumiskaavakkeen mm. kävelyyn Riihisaari- Kirkkoniemi löydät tästä http://www.pyhiinvaellussuomi.fi/viestipyhiinvaellus/aikataulu

Avajaispäivään Helatorstaina 26.5. kohdistuu suurta julkisuutta, joka on hyödyllistä tulevia Pyhän Olavin reitin kehittämistoimia varten.

Lyhin vaellusetappi on Riihisaaresta Kirkkoniemen kellotapulille joko kävellen tai kirkkoveneellä. Vaellus on myös matka historiaan ja lyhytkin vaellus on pyhä.

Soutu kirkkoveneellä Riihisaaresta Kirkkoniemeen kestää n. 1-2 tuntia. Voit nauttia keväisestä Saimaasta ja osaltasi tukea Pyhän Olavin reitin kehittämistä. Soutuvaelluksen hinta on 10 e.

Avajaispäivän 26.5. alustava ohjelma (järjestäjänä Suomen pyhiinvaelluskeskus)

10.00 Messu kirkossa, piispa Seppo Häkkinen

12.00 Riihisaaressa kenttälounas ( vapaaehtoinen maksu), kuorolaulua, pyhiinvaelluspisteen avaus, piispan ja Pyhän Olavin tervehdykset, suvivirsi

13.00 pyhiinvaeltajien lähtö Kirkkoniemeen ja Rantasalmelle

Soutu Kirkkoniemeen kestää noin tunnin ja sieltä palataan kävellen takaisin keskustaan. Matka on n. 6 km. Soutuun ei tarvita aiempaa soutukokemusta kirkkoveneellä ja mukana on kokenut perämies. Hyvä tilaisuus kokeilla kirkkovenettä vaikka ensimmäisen kerran.

Mukaan soutuun otetaan ilmoittautumisjärjestykssä ja ilmoittautuminen vahvistetaan erikseen. Ilmoittautuneita pitää olla vähintään 14, jotta soutu toteutuu. Useitakin veneitä on saatavissa, joten voit koota myös oman ryhmän. Soudun järjestää Pyhän Olavin Kilta ry.

Sitova ilmoittautuminen pyhanolavinkilta@gmail.com viimeistään 20.5. mennessä. Maksu 10 e käteisellä paikan päällä (tasaraha).

Lisätieoja myös samasta osoitteesta.