Olavinhiihto ja -ulkoilupäivät

4.2.2023

Perinteistä Olavinhiihtoa hiihdetään lauantaina ja sunnuntaina 25. - 26.2. ja tapahtuman pääpaikkana toimii viime vuoden tapaan Tervastupa. Hiihtolomaviikot 8 ja 9 on oivallista aikaa liikkua ja nauttia Suomen luonnosta Olavinhiihto-tunnelmin, onhan Tervastupa avoinna joka päivä klo 10 -15 välisen ajan. Varsinaista Olavinhiihto ja -ulkoilupäivähuumaa päästään kokemaan viikonlopun aikana, jolloin mukaan tulleet ja osallistumismaksun maksaneet saavat muistoksi mm. pinssin, kunniakirjan sekä tietysti Tervastuvan huikopaloja. 

Tänä vuonna kansaa kehoitetaan liikkumaan aktiivisesti mahdollisimman monipuolisesti. Voit aivan mainiosti hyödyntää Pihlajaniemen ulkoilureittejä kävellen, hiihtäen, maastopyöräillen tai ihan kuinka haluat. Voit myös saapua Tervastuvalle autoillen ja tulla aistimaan oikeata ulkoilun huumaa. 

Pientä osallistumismaksua vastaan Tervastuvalta saa mm. kahvia, teetä, mehua, kunniakirjan, pinssin ja osallistut arvontaan. Kahvio on avoinna kaikille. Lisäksi sauna lämpiää rannalla ja mahdollisesti myös avanto on kylpijöiden käytössä.

Nyt meillä jokaisella on mahdollisuus ylittää itsemme ja kokeilla hiihtää vaikkapa 20 km tai 50 km ja samalla osallistua massatapahtumaan ihan omaan vapaaseen tahtiin. Voimme myös nauttia maastopyöräreiteistä tai vaikkapa lumikenkäillä, ehkäpä jopa käyttää liukulumikenkiä liikkumista helpottaaksemme. 

Lisäksi Kuikankolon laavulla on mehupiste, josta reippailijat saavat taukojuomaa.

Jos säät sallii, niin perheen pienimmille tehdään latu jäälle, jossa hekin voivat kokea massatapahtuman huumaa helpommissa maastoissa. 

Toivomme, että osallistujat ottaisivat mahdollisimman paljon kuvia tapahtumasta ja jakaisivat niitä mm. Olavin Retkeilijöiden sosiaalisissa medioissa. 

Lisätietoja hiukan lähempänä itse tapahtumaa.