Nuuksio

Nuuksio – Kansallispuisto Etelä-Suomessa


Lähellä pääkaupunkiseutua on suuri ja luonnoltaan uskomattoman kaunis ja monipuolinen alue. Sieltä löytyy kallioita, soita, lampia, männikköä, korpea ja paljon merkittyjä reittejä kaiken tasoisille retkeilijöille. Se on myös suunnistajille vaativa maasto. Jokamiehen oikeudella siellä voi poimia marjoja ja sieniä. Se on todellinen aarreaitta. Vaikka se sijaitsee ruuhkasuomessa, ei siellä ole tungokseen asti kulkijoita.

Me teimme viime syksynä sinne retken parhaaseen Suppilovahvero aikaan. Ja niitähän löytyi - enemmän kuin omaan tarpeeseen.  Viime vuonna oli loistava sienisyksy, mutta vuodet ovat toki erilaisia. Majapaikassamme olimme kynttilöiden ja otsalampun valossa. Pimeys ja hiljaisuus oli totaalinen; aivan kuin olisimme olleet kaukana erämaassa. Luontokeskus Haltia oli kuitenkin kävelymatkan päässä ja on todella tutustumisen arvoinen paikka.

Niinpä me totesimme, että voisimme järjestää ensi syksynä viikonloppuretken Nuuksioon. Ajankohdaksi suunnittelimme 4.-6.10.2019.

Mikäli olet kiinnostunut retkestä, ilmoittaudu huhtikuun loppuun mennessä Olavin Retkeilijöiden sähköpostiin: olavinretkeilijat@gmail.com

Pidämme osallistujille toukokuun alussa palaverin, jossa yhdessä suunnitellaan retken ohjelma, kuljetukset ja yöpymiset.

Nuuksioon voi tutustua: www.luontoon.fi/nuuksio/palvelut

Tiedustelut retkestä:
Eila 050-5603 687
Tuula 040-5957 340