Vaellusmatka Andorraan

Vaellusmatka Pyreneiden upeille reiteille Andorraan 9.9. - 16.9.2023

 Andorran vuoristoinen pienoisvaltio tarjoaa tuoreita ja KeskiEuroopasta poikkeavia vaelluksia Välimeren läheisyydessä. Pyreneiden vuoristo, hienot vaellusreitit ja välimerellinen tunnelma samassa paketissa. 

• Hyvät vaellukset, joiden vetäjinä ammattitaitoiset paikallisoppaat 
• Vaellusohjelma (viisi opastettua vaellusta) sisältyy matkan hintaan 
• Kiinnostava pienoisvaltio, jossa Euroopan toiseksi suurin vuoristo 
• Majoitus puolihoidolla La Massanan kylässä lähellä pääkaupunkia 
• Mukana suomalainen matkanjohtaja 

Vaativuustaso La Massanan vaellukset edellyttävät helpommassa ryhmässä melko hyvää kuntoa ja varmaa askellusta paikoitellen kivikkoisilla poluilla. Pidemmille vaelluksille osallistuvassa ryhmässä reitit edellyttävät useimpina päivinä hyvää kuntoa ja varmaa askellusta pääsääntöisesti kivikkoisilla poluilla. 

Vaellusten pituudet noin 8-15 km, kävelyosuuksien kestot vaelluksilla keskimäärin noin 4-7 tuntia (ei sis. taukoja). Korkeusero vaelluksilla, nousuissa ja laskuissa noin 470-1450 m. (min./max.) Etappien pituudet vaihtelevat eri tasoon jaettavien vaellusryhmien välillä. Myös vallitseva sää ja lämpötila vaikuttavat päiväkohtaisesti reitteihin.

Uusia vaelluspolkuja Pyreneiden vuoristossa! 

Ranskan ja Espanjan välissä sijaitseva Andorran vuoristoinen pienoisvaltio tarjoaa sopivasti uudenlaista vaelluskulmaa Keski-Euroopan kohteisiin verrattuna. Andorran matkojen tukikohtamme on lähellä maan pääkaupunkia Andorra la Vellaa sijaitseva eloisa vuoristokylä La Massana. Välimeren läheisyys pitää sään miellyttävänä ja paikallinen ruoka- sekä juomakulttuuri ovat tasoltaan erinomaisia. Kun matkaan kuuluu vielä paikallisten oppaiden vetämät vaellukset ja niillä tarvittavat paikalliskuljetukset, on kasassa erinomaisen vaellusviikon ainekset! 

Paikallisen yhteistyökumppanimme oppaat ovat laatineet kattavan viikko-ohjelman, joka sisältää viisi monipuolista ja kiinnostavaa reittiä eri puolilla pienoisvaltion vuoristoa. Olosuhteiden salliessa yhdellä vaelluksista on mahdollista huiputtaa myös maan korkein vuori, Coma Pedrosa (2942m.)! 

Kaksi paikallisopasta mahdollistavat eritasoiset ryhmät. Kuntoryhmällä reitit ovat keskitasoa, jolloin korkeuseroa päiväetapeilla kertyy noin 500-700m. Sporttiryhmälle on tarjolla pidempiä ja vaativampia reittejä, joilla korkeuseroa on noin 700-1400m. 

Vaelluksen ja patikoinnin lisäksi La Massana tunnetaan paikallisena pyöräilyn harrastajien mekkana. Laadukkaista maastopyöristään tunnettu andorralainen pyörämerkki, Commencal, sijaitsee La Massanassa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.