Hiihtokuulumiset

Järjestyksessä 59. Olavinhiihto hiidettiin auringon helliessä hiihtokansaa. Viikon aikana ollut pakkaskausi helpotti järjestäjien paineita Pullinlahden osalta ja loppujen lopuksi ladut kestivät sään lämpenemisen hyvin. Hiihtäjiltä saadun palautteen mukaan Olavin Retkeilijöiden ylläpitämä latu Telluntuvalta Tervastuvalle oli yllättävänkin suosittu reittivaihtoehto ja varsinkin pito- tai karvapohjasuksilla hiihtävät selvisivät laduista mukavasti lävitse.

Lähtöpaikaksi valikoitunut ABC herätti keskustelua niin puolesta kuin vastaankin, mutta kokonaisuudessaan tunnelma kisakansliassa oli varsin leppoisa ja hiihtäjien kasvoilla vallitsi hymy kunniakirjoja jaettaessa. 

Pari edellistä vuotta osallistujamäärän ollessa laskussa, saatiin tänä vuonna osallistujia edellisvuotta selväsi enemmän, vaikkakin vielä ollaan kaukana Olavinhiihdon kulta-ajoista. ABC:ltä matkaan lähti 32 henkilöä ja Tervastuvalta puolestaan toistakymmentä henkeä. 

Kun hiihtokansa oli oman urakkansa suorittanut, oli latupartion aika suorittaa oma hiihtonsa. Vapaan sukset alle ja Pullinlahden kautta Aholahteen ja Tervastuvalle. Auringon jo laskiessa suksi luisti ja matka taittui mukavasti. Iloksemme saimme havaita, että hiihtäjiä oli vielä runsaasti niin Pullinlahdella kuin Aholahden hiihtokeskuksen maastossakin. Olavin Retkeilijöillä onkin mietinnän paikka, millä nämä omaehtoisesti hiihtävät saataisiin osallistumaan Olavinhiihtoon?

Vaikka osallistujia ei ollut tungokseen asti, niin näkyvyyttä, uusia jäseniä ja paljon palautetta tapahtumasta. Näillä eväillä on hyvä lähteä rakentamaan ensi vuoden hiihtoa. Ensi vuonna onkin juhlavuosi, onhan kyseessä järjestyksessään 60. Olavinhiihto.

Pakkaskausi pelasti Pullinlahden ja hiihtokansa pääsi jäällä nauttimaan kevätauringosta.