Ulkoilupäivä 2018

Vuoden 2018 ensimmäinen suurempi yhteistapahtuma oli Tervastuvalla järjestetty ulkoilupäivä. Sää suosi tällä kertaa Olavin Retkeilijöitä ja auringon paisteessa -10 C:een pakkasessa vietetty päivä keräsi mukavasti osallistujia paikalle. Väkeä kävi niin autoin kuin hiihtäen Tervastuvalla.

Yksi päivän ohjelmanumero oli ammattivalmentajan tutkinnon suorittaneen OMT fysioterapeutti Arto Torvelaisen ja fysioterapeutti Riitta Hulkkosen leirinuotiolla opastama tuokio, johon osallistui toistakymmentä Retkeilijää. Lisäksi ohjelmassa oli retkeilykirppis, jossa retkeilytarvikkeet vaihtoivat omistajaansa. 

Jäälle oli rakennettu napakelkka, jota perheen pienimmät ja ehkä vähän isommatkin pääsivät kokeilemaan. Vauhti ei ainakaan nuorisoa pelottanut, toisin taisi olla vanhemman väen kanssa.

Aamun leirinuotiolle kasaantui joukko Retkeilijöitä.

Vanha kirkkoreki kyyditsi halukkaita järven jäällä Tynkkysen Eskon ohjastama. Tällä kertaa Eskolla oli alla moottorikelkka perinteisten hevosten sijaan. 

Järven jäälle oli valmistettu lumiukkoaihioita, olihan yksi päivän teemoista Suomen Ladun #UlkonaKuinLumiukko. Parhaat lumiukot palkittiin ja niistä onkin kuvia facebook-sivuillamme. 

Tällä kertaa sää suosi Ulkoilupäivää ja vaikka ulkona paukkuikin pakkanen, pääsivät paikalla olijat lämmittelemään tuvan lämpöön ja hörppimään nokipannukahveja maukkaiden munkkien kera. Meno oli kerrassaan leppoisaa ja hymy nousi paikalla olleiden kasvoille. Ja mikä parasta, jälleen kerran löytyi uusia kehityskohteita tuleville vuosille.

Vasemmalla olevasta kuvagalleriasta voit katsella kuvia päivän tapahtumasta.

-Petri Punnonen-

Kaikki halukkaat pääsivät nauttimaan rekikyydistä moottorikelkan vetämänä