Suurijärven luontokuvausretket

Kevättalvella 2023 järjestettiin toinen luontokuvauskurssi ja opetuksesta vastasi totutusti Elmeri Härkönen, Elmeri Photography. Tällä kertaa kuvauvälineinä toimi kurssilaisten omat kamerat tai kameralla varustetut älypuhelimet. Kuvauskohteet sijoittuivat upean Suurijärven ympäristöön.

Ensimmäinen päivä

Kurssi starttasi 12.3. ja päivän teemana oli mm. valon merkitys kuvauksessa. Sääennuste ei luvannut kovinkaan hyvää kurssille, mutta rankka lumisaderintama väisti Pihlajaniemen ja aurinkokin näyttäytyi sopivasti kurssilaisille. 

Kolmen kuvaustunnin aikana ryhmäläiset tutustuivat toisiinsa ja napsivat huikeita kuvia Elmerin oppeja hyväksikäyttäen. Luonnossa polkujen varsilla oli runsaasti lunta, mutta sehän ei innokkaita kuvaajia haitannut, vaan poluilta poikettiin rohkeasti umpihankeen hakemaan toinen toistaan parempia kuvauskulmia kohteista.

Toinen päivä

Huhtikuu oli tuonut kevään tuntua, kun luontokuvaajat lähtivät kurssin toiseen päivään kohti Kuikankolon laavua. Matkan aikana löytyi monta mukavaa kuvauskohdetta, joista napsittiin loistavia kuvia ammattilaisen opastuksella. Puroissa vesi virtasi ja rannalla heiluvat heinät takasivat, että kuvattavaa luonnosta löytyy. 

Retken kääntöpaikkana toiminut Kuikankolon laavu takasi hyvän jutustelupaikan, jossa kurssilaiset saivat kuulla vinkkejä kuvien valotukseen liittyviin haasteisiin. 

Vappuaaton hulinaa

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, niin kolmas kuvauspäivä sattui aivan vahingossa vappuaatoksi ja aikakin vielä illaksi, klo 18.30 alkaen. Mutta sehän ei innokkaita kurssilaisia haitannut, vaan ohjelma vedettiiin läpi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. 

Ensin nautittiin vappumunkit ja -simat Tervastuvalla ja sitten lähdettiin Suurijärvelle kuvaamaan ihmisiä sekä opettelemaan makrokuvauksen saloja. Aika kului kuin siivillä ja aktiiviset kurssilaiset saivat kerrassaan loistavia vinkkejä, kuinka käyttää valoa hyödyksi esim. kasvoja kuvattaessa. 

Illan päätteeksi retkiseurue suuntasi Tervastuvalle kiittämään Tervasmummoja aivan huikeasta panostuksesta yhdistyksen toimintaan. Samalla heräsi vieno toive, voisiko näitä kursseja olla vielä uudelleen...

Kurssilaisten kuvia